Vores mest almindelige træskadedyr er borebillen og husbukken.

Borebillen er en sjov fætter, som mange støder på i tagkonstruktionen på bygningerne.

Man opdager det ved, at der findes små bunker af meget fint savsmuld. Og det er ikke selve borebillen der laver disse huller. Billen lever måske et par uger, men på den tid har den fået lagt en masse æg i træet revner og sprækker. Når ægget knækker og larver kommer ud er det larven der gnaver sig rundt i træet og æder lystigt de næste 2-3 år. Herefter forpupper den sig og efter et par uger er en ny borebille klar til at lægge nye æg. Borebillen har vinger og kan flyve rundt i områderne og lægge æg her og der. Så det er en rigtig bandit og det er vigtigt at få behandlet mod borebiller så man undgår at konstruktionerne går til og skal udskiftes.

Dog behøver ingen gå i panik hvis de opdager borebiller på loftet. Der kan gå årtier før det hele falder sammen, men gør man intet fortsætter udviklingen år efter år efter år.

Husbukken er en noget større bandit end borebillen. Den foretager sig stort set samme skade, men blot i et større målestok. Eksempelvis kan larven gnave i helt op til 10 år inden den forpupper sig.

Det er nemt at kende forskel på om man har aktivitet af borebiller eller husbukke. Borebillen laver små fine huller på 1 til 2 mm, mens husbukkens huller er noget større og mere uregelmæssige.

Så kontakt OTTS Pestcontrol for en besigtigelse og pris overslag.

Jeg har mere end 30 års brancheerfaring og derfor får I en professionel behandling, hvor viden, bekæmpelse og god kundeservice kommer i højsædet.

Stor erfaring med service til private og erhvervskunder.